H πιστοποίηση EPEAT για τα μοντέλα με τεχνολογία ConnectKey® αναδεικνύει την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της Xerox

Οι συσκευές της Xerox με ενσωματωμένη την τεχνολογία ConnectKey® κέρδισαν την κορυφαία παγκoσμίως πιστοποίηση EPEAT από το Συμβούλιο Green Electronics.

Η Xerox, συνεχίζοντας τη δέσμευσή της στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση EPEAT για τις σειρές προϊόντων της Xerox VersaLink® και Xerox AltaLink®

Η EPEAT, την οποία διαχειρίζεται το Συμβούλιο Green Electronics με έδρα τις Η.Π.Α., διατηρεί ένα ηλεκτρονικό μητρώο βιώσιμων προϊόντων που βοηθά τους αγοραστές να λαμβάνουν αποφάσεις τεχνολογίας με βάση περιβαλλοντικούς παράγοντες.Τα προϊόντα αξιολογούνται με κριτήριο την κατανάλωση ενέργειας καθώς και πρόσθετα κριτήρια που καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από το σχεδιασμό έως την παραγωγή, τη χρήση ενέργειας και την ανακύκλωση. Η Xerox έχει επιτύχει την πιστοποίηση EPEAT στη Βόρεια Αμερική και είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει πιστοποιημένες συσκευές εκτύπωσης στην Ευρώπη..

«Οι αγοραστές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα βασίζονται στην EPEAT στο πλαίσιο των προγραμμάτων βιώσιμων προμηθειών τους», δήλωσε η Nancy Gillis, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Electronics Council. «Διαθέτοντας πιστοποιημένο εξοπλισμό EPEAT, η Xerox βοηθά τους αγοραστές να μειώσουν τις κλιματικές επιπτώσεις μέσω μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης».

Πολλά προϊόντα της Xerox πληρούν ή υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις εγγραφής για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις ενός προϊόντος. Εκτός από την EPEAT, τα προϊόντα γραφείου της Xerox εχουν και τις πιστοποιήσεις ENERGY STAR®, ECOLOGO® και Blue Angel, ενώ με την εταιρική της σχέση με τον οργανισμό PrintReleaf, επιτρέπει στους πελάτες διαχείρισης υπηρεσιών εκτύπωσης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, να αντισταθμίζουν την εκτύπωσή τους φυτεύοντας δέντρα.

«Με την τεχνολογία Xerox, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής δεν χρειάζεται να θυσιάζουν τη βιωσιμότητα στο βωμό της παραγωγικότητας», δήλωσε ο Tracey Koziol, Senior Vice President Global Offering, Xerox. «Στη Xerox έχουμε μια μακρά ιστορία ανάπτυξης της τεχνολογίας μας στη βάση της βιωσιμότητας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της Xerox, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.xerox.com/en-us/about/ehs