Ο Jeff Jacobson, νέος CEO της Xerox Corporation μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2016. Η Xerox ανακοίνωσε την απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου να αναθέσει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Jeff Jacobson μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού σε δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Σήμερα, ο Jeff Jacobson είναι Πρόεδρος της Xerox Technology και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχωρισμού.

«Ο Jeff διαθέτει εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και πάθος για την επιχείρηση και τους εργαζομένους της, δυνατές σχέσεις με τους πελάτες και ξεκάθαρο όραμα για τους στρατηγικούς στόχους, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διαφαίνονται», ανέφερε η Ursula Burns «Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων που βρίσκεται στην Xerox, ο Jeff έχει ηγηθεί σημαντικών προσπαθειών για την αύξηση της παραγωγικότητας και την εξοικονόμηση του κόστους, ενώ διατηρεί πάντα στο επίκεντρο την δέσμευσή μας στην καινοτομία, την ποιότητα και την τεχνολογία αιχμής. Βασιζόμενοι στην εμπειρία του από την θέση του ως CEO στην προηγούμενη εισηγμένη εταιρία του αλλά και από την επίδοσή του στη Xerox, το διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι η καλύτερη επιλογή για να οδηγήσει την Xerox μπροστά».

Στέλεχος του κλάδου με πολύχρονη εμπειρία, ο Jeff Jacobson εντάχθηκε στο δυναμικό της Xerox το 2012, ως πρόεδρος των Global Graphic Communications Operations. Το 2014 έγινε πρόεδρος της Xerox Technology έχοντας την ευθύνη για τη διεθνή στρατηγική, τη λειτουργία του καναλιού των πωλήσεων, τις υπηρεσίες marketing, τις τεχνικές υπηρεσίες και την υποστήριξη πελατών, την ανάπτυξη προϊόντων, την παραγωγή και την διανομή. Πριν τη Xerox, εργάστηκε ως Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Presstek, εταιρίας – παρόχου λύσεων ψηφιακής offset εκτύπωσης, όπου ηγήθηκε του παγκοσμίου προγράμματος ανάπτυξης.

«Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να μου αναθέσει την ηγεσία μίας από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρίες παγκοσμίως με τιμά ιδιαίτερα και είμαι πεπεισμένος ότι θα χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τη Xerox, ακολουθώντας τις αρχές της. Ως ανεξάρτητη εταιρία και με το πλεονέκτημα του στρατηγικού μετασχηματισμού που υλοποιούμε δυναμικά, θα αξιοποιήσουμε τις πολλές δυνατότητες που έχουμε μπροστά μας για να ενισχύσουμε το βασικό αντικείμενο των υπηρεσιών μας, ενώ παράλληλα θα αναζητήσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», σχολίασε ο Jacobson.

«Ο Jeff είναι ξεκάθαρα ο σωστός ηγέτης για την εταιρεία document technology της Xerox» ανέφερε η Ann Reese, lead independent director της Xerox. «Το Συμβούλιο διενήργησε μια αυστηρή εσωτερική και εξωτερική διαδικασία αναζήτησης και ανέλαβε μια ιδιαίτερα μελετημένη σειρά ενεργειών για να επιλέξει το σωστό άτομο.  Ο Jeff έχει επιδείξει ότι διαθέτει τις ικανότητες να διαχειριστεί τις εργασίες πάνω στις οποίες δραστηριοποιούμαστε τώρα αλλά και να αξιοποιήσει μελλοντικές ευκαιρίες προς όφελος των μετόχων, των πελατών, των συνεργατών και των υπαλλήλων μας».

Στις 29 Ιανουαρίου 2016, η Xerox ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το διαχωρισμό της σε δύο ανεξάρτητες, εισηγμένες εταιρείες – τη Xerox, η οποία θα αποτελείται από τις δραστηριότητες Τεχνολογίας Εγγράφων (Document Technology) και Διαχείρισης Εγγράφων (Document Outsourcing) και την Conduent, μία εταιρεία BPO. Ο διαχωρισμός προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Η Xerox θα είναι παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση εγγράφων και την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικών διαδικασιών με τεχνολογία αιχμής, λύσεις και καινοτομίες. Με $11 δις έσοδα κατά το 2015 η εταιρεία θα συνεχίσει να αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη για τους πελάτες της, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, τη ροή εργασιών και την επιχειρησιακή απόδοση μέσα από την βαθιά κατανόησή μας όσον αφορά στο πώς, γιατί και πού δουλεύει ο κόσμος.

Η Conduent θα είναι ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικών διαδικασιών (business process services) και θα βοηθάει τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να διαχειριστούν συναλλαγές σε μαζική κλίμακα. Με έσοδα περίπου $7 δισεκατομμύρια το 2015 -90% των οποίων αφορούν σε ετήσια βάση- η εταιρεία εστιάζει σε ελκυστικές αγορές οι οποίες βρίσκονται σε ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μεταφοράς και υγείας, καθώς και εμπορικών και κυβερνητικών υπηρεσιών.

-XXX-