Η Xerox ανακοινώνει ότι η νέα εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Outsourcing) θα ονομαστεί «Conduent Inc.». H εταιρεία Τεχνολογίας Εγγράφων (Document Technology) θα διατηρήσει το σήμα της Xerox.

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2016 – Η Xerox ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων εταιρειών που θα δημιουργηθούν μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού της σε δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Η εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Outsourcing) θα ονομαστεί «Conduent Inc.» και η εταιρεία Τεχνολογίας Εγγράφων (Document Technology) θα συνεχίσει να ονομάζεται Xerox Corporation.

Conduent

Η ονομασία Conduent είναι εμπνευσμένη από την εμπειρία της νέας εταιρείας στη σύνδεση των πελατών και τα στοιχεία τους μέσω απρόσκοπτων συναλλαγών σε μαζική κλίμακα σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, οι υπηρεσίες μεταφορών, οι ασφαλιστικοί φορείς υγείας και η παροχή υπηρεσιών. Η Conduent Inc. αντικατοπτρίζει τη θέση της εταιρείας ως βασικού συνεργάτη για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, παρέχοντας «εμπειρίες» που οδηγούν στην ικανοποίηση των καταναλωτών, των πολιτών και των εργαζομένων.

«Η Conduent Inc. θα ξεκινήσει τα επόμενα βήματά της ως αυτόνομη εταιρεία με ένα όνομα που αντανακλά τη σημασία που έχουν οι υπηρεσίες που παρέχει σε καθημερινή βάση», δήλωσε η Ursula Burns, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Xerox. «Η Conduent Inc. έχει δημιουργηθεί με βασικό γνώμονα την αξιοποίηση της ισχυρής κληρονομιάς της ως ηγέτιδας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών για τις επιχειρηματικές διαδικασίες (business process outsourcing) και θα μεταφέρει τις αξίες και την κουλτούρα της καινοτομίας, την πολυμορφία και την ακεραιότητα της Xerox».

Με περίπου 7 δις $ έσοδα κατά το 2015 και 96.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, η Conduent Inc. θα είναι μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για επιχειρηματικές διαδικασίες στη λίστα Fortune 500 με εμπειρία στην συναλλαγή, επεξεργασία, ανάλυση και αυτοματοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων. Οι διαφοροποιημένες υπηρεσίες που προσφέρει η Conduent Inc. αγγίζουν εκατομμύρια ζωές, συμπεριλαμβανομένων των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των ασφαλισμένων ασθενών στις ΗΠΑ και πάνω από το μισό του συνολικού αριθμού των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η νέα εταιρεία θα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικών διαδικασιών.

Xerox

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρεία Document Technology θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα της Xerox, που είναι γνωστό παγκοσμίως για την επανάσταση που φέρνει στον τρόπο που ο κόσμος επικοινωνεί – αρχικά μέσω της αντιγραφής εγγράφων και τώρα μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, της παροχής λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών.

«Με ασυναγώνιστη φήμη στην εκτύπωση και την απεικόνιση, δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο όνομα για την Τεχνολογία Εγγράφων (document technology) και την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικών διαδικασιών (document outsourcing businesses) από τη Xerox. Λαμβάνοντας υπόψιν της τη σημαντική γνώση που διαθέτει σχετικά με το πώς εργάζεται ο κόσμος, πώς επικοινωνεί και πώς μοιράζεται το περιεχόμενο, η νέα Xerox θα συνεχίσει να βοηθάει τους πελάτες της να βελτιώνουν τη ροή εργασίας, την παραγωγικότητα και την απόδοση των επιχειρήσεών τους, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται ψηφιακά», δήλωσε η Burns.

Με περίπου 11 δις $ έσοδα κατά το 2015 και 39.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, η Xerox θα είναι μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στη λίστα Fortune 500 με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ως προς το hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν κυβερνητικές υπηρεσίες και εμπορικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους. Θα συνεχίσει να είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης σε ό,τι αφορά την Τεχνολογία Εγγράφων, τη διαχείριση περιεχομένου, τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες διαχειρίρισης εκτυπώσεων και τις λύσεις ροής εργασίας.

 -ΧΧΧ-