Xerox: Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2023

Η εταιρεία παρουσιάζει τα τελευταία δεδομένα για τη διαδρομή προς το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2040 και στοιχεία από την πρόσφατη διπλή αξιολόγηση σημαντικότητας.

Η Xerox Holdings Corporation (NASDAQ: XRX) δημοσίευσε πρόσφατα την Παγκόσμια Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) για το 2023, παρουσιάζοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Xerox στον τομέα της εταιρικής Υπευθυνότητας. Στην έκθεση αποτυπώνεται η διαρκής δέσμευση πρωτοπορίας της εταιρείας για την επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων στους πυλώνες του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης (ESG).

«Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Xerox κάνει τη βιωσιμότητα πράξη – αποδεικνύοντας ότι τα προγράμματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης οδηγούν εξίσου σε αυξημένα κέρδη, βελτίωση της δέσμευσης των εργαζομένων και υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και αναζητά τρόπους για τη βελτίωση της συλλογικής κοινωνικής ευημερίας, έχουμε διπλασιάσει τις CSR προσπάθειές μας και έχουμε δώσει νέα ώθηση στις πρωτοβουλίες ESG μας,» δήλωσε ο Steven Bandrowczak, Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox. «Ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι προσπάθειές μας στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεν θα σταματήσουν ποτέ, είμαι περήφανος για τη δέσμευση των συναδέλφων μας να δημιουργήσουν ένα πιο βιώσιμο, δίκαιο και συμπεριληπτικό μέλλον για όλους.»

Με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι της εταιρείας παγκοσμίως κατανοούν τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το 2022 το 97% των ανθρώπων της εταιρείας ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της Xerox για το Net Zero. Η διαχρονική πρωτοβουλία σχεδιάστηκε με στόχο να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους της Xerox σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, στο πλάνο της εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών, και να επικοινωνήσει τις ευκαιρίες για συμμετοχή σε δραστηριότητες που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών.

 

 

Επιπλέον στοιχεία που ξεχώρισαν στην Έκθεση του 2023:

  • Τα τελευταία δύο χρόνια, η Xerox προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία υπηρεσιών μέσω της CareAR® (εταιρείας της Xerox) επιτρέποντας στους ειδικούς να πραγματοποιούν οπτικές διαγνώσεις και να επιλύουν τα προβλήματα των πελατών εξ’ αποστάσεως. Αυτό έχει οδηγήσει σε βελτιωμένο χρόνο λειτουργίας και μείωση των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με την αποστολή τεχνικού στο χώρο του πελάτη. Μέσα σε ένα χρόνο, η CareAR® έχει επιτρέψει στη Xerox να μειώσει τις επισκέψεις σε πελάτες κατά περισσότερες από 57.000, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η εκπομπή περισσότερων από 594 μετρικών τόνων CO2.
  • Φέτος, η Xerox διεξήγαγε αξιολόγηση διπλής σημαντικότητας από τρίτο φορέα με το Business for Social Responsibility. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με κύριους εσωτερικούς και εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς για να διασφαλιστεί ότι οι στρατηγικές CSR της εταιρείας επικεντρώνονται στους πιο κρίσιμους τομείς εστίασης και έχουν τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στον πλανήτη. Μέσω αυτής της αξιολόγησης, προσδιορίστηκαν θέματα υψηλής προτεραιότητας όπως, μεταξύ άλλων, η κλιματική αλλαγή, οι αναδυόμενες τεχνολογίες και η δεοντολογία, η προστασία των δεδομένων και η υπεύθυνη χρήση τους.
  • Η νέα συνεργασία με το A Better Chance για τη δημιουργία ενός κονδυλίου που ονομάζεται John Visentin Scholarship Fund. Στόχος είναι η συγκέντρωση περισσότερων από $450.000 για τη χορήγηση υποτροφιών σε υποψηφίους του A Better Chance που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν σπουδές στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM).

Η Xerox συνεχίζει να εστιάζει στη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας σε συνεργασία με τους κύριους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την αλυσίδα αξίας, προκειμένου να διατηρήσει την πορεία της προς τον στόχο των μηδενικών εκπομπών έως το 2040. Για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της, η εταιρεία επικεντρώνεται στην εισαγωγή νέων λύσεων αναφοράς ESG που μπορούν να επιβεβαιωθούν από τρίτους, ενισχύοντας έτσι τη διαφάνεια και συγκεντρώνοντας εκτενή δεδομένα GHG από όλη την επιχείρηση.

Βρείτε την πλήρη Έκθεση Παγκόσμιας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Xerox για το 2023 εδώ.