Η Xerox® Elem™ Additive εγκαθιστά για πρώτη φορά 3D εκτυπωτή μετάλλων στη θάλασσα.

Η Xerox® Elem™ Additive Solutions ανακοίνωσε πως πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο πλοίο USS Essex (LHD 2) ένας εκτυπωτής υγρού μετάλλου ElemX, καθιστώντας τον τον πρώτο 3D εκτυπωτή με χρήση υγρού μετάλλου που αξιοποιείται σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού του στρατού είναι από τις πιο πολύπλοκες στον κόσμο και η τοποθέτηση του ElemX στο USS Essex συνεπάγεται πως ο στόλος θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακάμψει την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει την εφοδιαστική αλυσίδα, δημιουργώντας εξαρτήματα όταν και όπου τα χρειάζεται«, δήλωσε η Tali Rosman, Γενική Διευθύντρια της Elem Additive. «Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Πολεμικό Ναυτικό, βοηθώντας το να υλοποιήσει το μακροπρόθεσμο όραμά του με τη χρήση των δυνατοτήτων του Χerox 3D εκτυπωτή υγρού μετάλλου «.

Ο 3D Εκτυπωτής ElemX αξιοποιεί την τεχνολογία υγρού μετάλλου της Xerox με τη χρήση τυποποιημένου σύρματος αλουμινίου. Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης μετάλλων, ο ElemX δεν παράγει επικίνδυνες μεταλλικές σκόνες και δεν χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας για το χειρισμό του μηχανήματος ή ειδικές τροποποιήσεις στο χώρο τοποθέτησής του. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής παρέχει ταχύτερο χρόνο παραγωγής εξαρτημάτων, καθώς δεν απαιτεί εκτεταμένη επεξεργασία των υλικών μετά την παραγωγή τους. Η δυνατότητα παραγωγής αξιόπιστων ανταλλακτικών κατά παραγγελία μειώνει την εξάρτηση των κατόχων του από τις πολύπλοκες διαδικασίες της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο ElemX εγκαταστάθηκε σε ένα βιομηχανικό εμπορικό κιβώτιο μεταφοράς για να είναι ανθεκτικός στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές και τεχνικές μελέτες για τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών, εφαρμογών και περιπτώσεων χρήσης του εκτυπωτή. Μια ομάδα που βρίσκεται ήδη στο USS Essex πρόκειται να σχεδιάσει και να εκτυπώσει δοκιμαστικά, εξαρτήματα για το πλοίο με σκοπό να παράσχει ανατροφοδότηση στη Σχολή Ναυτικών Σπουδών και στο Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής ElemX παρουσιάστηκε εμπορικά τον Φεβρουάριο του 2021 και έκτοτε η Elem Additive Solutions έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της μέσω του ανοίγματος ενός Κέντρου Αριστείας Προσθετικής Παραγωγής στη Βόρεια Καρολίνα. Ο ElemX είναι ο ασφαλέστερος και ο πιο απλός στη χρήση τρισδιάστατος εκτυπωτής μετάλλων, που στοχεύει στην ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε τομείς που αφορούν στις μεταφορές, την αεροδιαστημική, την άμυνα και τη βιομηχανική παραγωγή. Είναι σχεδιασμένος για να απλοποιήσει τις διαδικασίες που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, αποτελώντας ιδανική λύση για την πραγματοποίηση επισκευών, τη δημιουργία ανταλλακτικών και εξαρτημάτων παραγωγής χαμηλού όγκου κατά παραγγελία.