Ανεπανάληπτα ιριδίζοντα χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στις ψηφιακές εκτυπώσεις

Η νέα παραγωγική πρέσα της Xerox, Iridesse™ Press, δημιουργεί εντυπωσιακά CMYK, μεταλλικά και ιριδίζοντα ειδικά εφέ.

 

Αθήνα, 10 Μαΐου 2018 – Έχοντας συνδεθεί με καινοτομίες όπως το φωτοαντιγραφικό, η εκτύπωση λέιζερ και το print on demand, η Xerox παρουσιάζει άλλη μία πρωτοπορία στον κόσμο της εκτύπωσης – μία υψηλής ταχύτητας έγχρωμη πρέσα έξι σταθμών που συνδυάζει τετράχρωμη εκτύπωση με δύο έξτρα ειδικά ξηρά μελάνια σε ένα μόνο πέρασμα. Το Xerox Iridesse™ Press είναι η μόνη ψηφιακή πρέσα που μπορεί να εκτυπώσει μεταλλικό χρυσό, ασημί μελάνι, η διαφανές μελάνι και CMYK μαζί, σε ένα μόνο πέρασμα, ενισχύοντας άμεσα την ανταγωνιστική θέση των παρόχων εκτύπωσης στην αυξανόμενη αγορά των ψηφιακών εκτυπώσεων.

 «Το Iridesse πραγματοποιεί εργασίες που δε μπορεί να κάνει καμία άλλη πρέσα ψηφιακής παραγωγής και αυτά που προσφέρει στους πελάτες μας είναι εξαιρετικής αξίας» δήλωσε ο κ. Ragni Mehta, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Cut Sheet Business της Xerox. «Δημιουργήσαμε τη συγκεκριμένη πρέσα για να παράγουμε ειδικά εφέ και ψηφιακές βελτιώσεις με αποτελεσματικό κόστος και με μια απλοποιημένη ροή εργασίας, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες της αγοράς και να αναπτύξουν περισσότερο τις επιχειρήσεις τους».

 Το νέο σύστημα από τη Xerox, εξαλείφει τις πολλαπλές πρέσες και τις διαδικασίες που συνήθως απαιτούνται για τα διακοσμητικά στοιχεία στις εκτυπώσεις, αυξάνοντας τόσο την παραγωγική ικανότητα, όσο και την παραγωγικότητα των πελατών. Σύμφωνα με την έκθεση Keypoint Intelligence-InfoTrends, η βελτίωση των δυνατοτήτων ψηφιακής εκτύπωσης μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη απόδοση της επένδυσης, καθώς τα περιθώρια κέρδους των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης σε τέτοιες εργασίες μπορούν να φθάσουν ιδιαίτερα ψηλά – έως 400%.

 «Η μοναδική δυνατότητα ενός περάσματος του Iridesse, η αυτοματοποίηση της ροής εργασίας για την ενσωμάτωση μεταλλικών και διαφανών μελανιών, σε συνδυασμό με την τεχνολογία ελέγχου χρόνου εκτέλεσης είναι ένα στοιχείο διαφοροποίησης της Xerox και μπορεί να προσφέρει στους παρόχους εκτύπωσης ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» δήλωσε ο Ron Gilboa, διευθυντής της ομάδας τεχνολογίας του Keypoint Intelligence- InfoTrends 1.

 Με δύο ξεχωριστούς σταθμούς ξηρού μελανιού, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν επικερδείς εφαρμογές με τέλειο χρώμα, μεταλλικές αποχρώσεις και εξειδικευμένες ιριδίζουσες πινελιές. Τα χρυσά και ασημένια μεταλλικά μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε στρώσεις, κάτω ή πάνω από το CMYK, για να δημιουργήσουν μοναδικές ιριδίζουσες παλέτες. Μπορεί  επίσης να προστεθεί ένα στρώμα διάφανου ξηρού μελανιού για ένα επιπλέον εφέ διάστασης ή υφής.

Οι προσχεδιασμένες ροές εργασίας του λογισμικού Xerox FreeFlow Core – μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών δίνουν τη δυνατότητα στους τυπογράφους να προσθέτουν αυτόματα και επιλεκτικά στο κείμενο και στα γραφικά ενός αρχείου επίστρωση χρυσού και ασημί χρώματος κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, χωρίς καμία επεξεργασία στα πρωτότυπα έγγραφα. Αυτό απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία προσθήκης καλλωπιστικών στοιχείων σε υφιστάμενες εφαρμογές, για να γίνουν πιο εντυπωσιακές.

 Με εκτύπωση σε ταχύτητες έως 120 σελίδες ανά λεπτό, η πρέσα μπορεί να τρέχει υλικά από 52 -400gsm, ενώ στις πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνονται οι εξής:

• Διαδικασία εκτύπωσης με High Definition Emulsion Aggregate (HD EAToner που έχει ως

αποτέλεσμα το  μικρότερο βέλτιστο μέγεθος σωματιδίων για πιο απαλή απόδοση, ομαλών

αποχρώσεων και λεπτών λεπτομερειών.

• Διακομιστής εκτύπωσης Xerox EXP 6 Fiery®  που επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργούν

προσαρμοσμένες ροές εργασίας για μεταλλικές εφαρμογές με προηγμένες δυνατότητες RIP και

εργαλεία διαχείρισης χρώματος.

• Δύο έξτρα επιλογές τροφοδοτικών υψηλής χωρητικότητας, παράκαμψης και εισόδου

επιτρέπουν στους πελάτες να εκτελούν εργασίες με μέχρι και οκτώ διαφορετικά υλικά σε μία

εργασία ή να εκτελούν παραγωγικές εργασίες με συνολικά 12.500 φύλλα.

• Διαθεσιμότητα ποικιλίας επιλογών φινιρίσματος, συμπεριλαμβανομένων των νέων λύσεων

ξακρίσματος  δύο όψεων σε συνδυασμό με τον τελικό επεξεργαστή φυλλαδίων παραγωγής Xerox

Ready Booklet Maker Finisher και τις μονάδες κοπής Xerox Square Fold.

 

Διαθεσιμότητα

Η παραγωγική πρέσα Xerox Iridesse Press θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες από τον Ιούνιο του 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τοπικό αντιπρόσωπο πωλήσεων αναφορικά με την διαθεσιμότητα.

 

Keypoint Intelligence-InfoTrends, Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing,” 2016