Η Xerox στις 100 Κορυφαίες Εταιρείες Τεχνολογίας για το 2018

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2018. Η Thomson Reuters αναγνώρισε τη συμβολή της Xerox στην καινοτομία, τους ανθρώπους, την κοινωνική ευθύνη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για έκτη φορά από το 2011, η Xerox αναγνωρίστηκε ως Top 100 Global Tech Leader (πρώην «Top 100 Global Innovators») από την Thomson Reuters, λαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία για την ηγετική της θέση στην παραγωγή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
«Οι εταιρείες της λίστας μας Top 100 λύνουν τα παγκόσμια προβλήματα με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή, χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες αναδυόμενες τεχνολογίες», δήλωσε ο Alex Paladino, παγκόσμιος διευθυντής της Thomson Reuters Technology Practice Group. «Δεν έχουν απλά τις μεγάλες ιδέες, αλλά και τα μέσα για να το επιτύχουν».

Η Thomson Reuters επέλεξε το Top 100 αξιολογώντας τις επιδόσεις 5.000 εταιρειών τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο με έναν νέο αλγόριθμο για την ανάλυση της οικονομικής απόδοσης, της διαχείρισης και της εμπιστοσύνης των επενδυτών, του κινδύνου και της ανθεκτικότητας, της συμμόρφωσης με την νομοθεσία, της καινοτομίας, των ανθρώπων και της κοινωνικής ευθύνης.

«Η Xerox έχει ένα πλούσιο ιστορικό καινοτομίας με τρόπο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο», δήλωσε ο Steve Hoover, επικεφαλής της τεχνολογίας της Xerox. «Σήμερα βρισκόμαστε στην κορυφή μιας σειράς ριζικών αλλαγών όπου η τεχνολογία στη διασταύρωση του φυσικού και του ψηφιακού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εργασία».

Οι ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του ερευνητικού κέντρου Palo Alto (PARC) της Xerox, του ερευνητικού κέντρου της Xerox στον Καναδά και του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας του Wilson καθορίζουν και αναπτύσσουν την επόμενη γενιά του ψηφιακού χώρου εργασίας, την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών και την εκτύπωση πέρα από τα έγγραφα. Πέρυσι, η εταιρεία λάνσαρε την εξελιγμένη πλατφόρμα ConnectKey – μετατρέποντας εκτυπωτές και πολυλειτουργικές συσκευές σε έξυπνους, συνδεδεμένους βοηθούς στο χώρο εργασίας. Ένα δίκτυο προγραμματιστών εφαρμογών συνεργάζεται με τη Xerox για να σχεδιάσει εφαρμογές για εκτυπωτές που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών γραφείου.