Η Xerox υποστηρίζει την ετήσια συναυλία του περιοδικού «Σχεδία» και στηρίζει έναν καλό σκοπό

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2017–  Η Xerox Hellas υποστήριξε τη φετινή χρονιά την καθιερωμένη πλέον ετήσια συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Xerox στήριξε την ενέργεια, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που αφορούσαν στις εκτυπώσεις αφισών αλλά και λοιπού ενημερωτικού υλικού.

Η «σχεδία» αποτελεί το μοναδικό περιοδικό δρόμου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 αναγνώστες διεθνώς. Οι πωλητές του περιοδικού είναι διαπιστευμένοι και προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες (άστεγοι, άνεργοι και ανθρώποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας). Η «σχεδία» αποτελεί ένα μέσο για να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα και ένα επιπλέον ένα κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Η ετήσια συναυλία του περιοδικού «σχεδία» διεξήχθη και εφέτος με επιτυχία. Σημαντική ήταν για μια ακόμα φορά η συμμετοχή του κοινού , το οποίο ένωσε τη φωνή του μαζί με τους καλλιτέχνες Ελευθερία Αρβανιτάκη, Gadjo Dilo, Σπύρο Γραμμένο, Στάθη Δρογώση, Quilombo, Μέλισσες, Μανώλη Φάμελλο και Μαριέττα Φαφούτη, σε μια συναυλία – κινητοποίηση για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς φτώχεια.