Σημαντική διάκριση της Xerox Hellas για την περιβαλλοντική της πολιτική

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2013.  – Σημαντική διάκριση απέσπασε η XeroxHellas για την περιβαλλοντική της πολιτική, στο πλαίσιο των EnvironmentalAwards2014. Ειδικότερα, η εταιρία κατέκτησε το SilverAward στην κατηγορία «Πρόληψη και μείωση παραγόμενων αποβλήτων» για την φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία εκτύπωσης στερεάς μελάνης (solidink), που βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, που καθιστούν φιλική προς το περιβάλλον την καινοτόμο τεχνολογία στερεάς μελάνης, είναι τα ακόλουθα:

  • Δημιουργεί 90% λιγότερα απορρίμματα (σε σύγκριση με αντίστοιχο laser εκτυπωτή)
  • Έχει κατά 13% μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον (GlobalWarmingPotential)
  • Χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα ποιοτικής εκτύπωσης και σε ανακυκλώσιμο χαρτί
  • Το 30% των υλικών που απαρτίζουν τη στερεά μελάνη προέρχεται από βιολογικά υλικά

Τα EnvironmentalAwards, έπειτα από την αξιολόγηση ειδικής κριτικής επιτροπής, επιβραβεύουν και αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές, διαδικασίες ή πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία από επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς στην Ελλάδα.

Η απονομή των βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο AthenaeumIntercontinental, αποτέλεσε μία γιορτή για το περιβάλλον και την αειφορία, στην οποία παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη από κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της απονομής, &
epsilon;κ μέρους της XeroxHellas, το  βραβείο παρέλαβε η κα Μαρία Μεταξογένη, Channel Group Director της εταιρίας.

Με αφορμή τη διάκριση, η κα Μαρία Μεταξογένη, Channel Group Director, απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους στην τελετή, είπε: «Στη Xerox Hellas, η φροντίδα για το περιβάλλον είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Σε όλες τις εταιρικές μας πρακτικές, αλλά και στη δημιουργία καινοτόμων πρακτικών, όπως της Στερεάς Μελάνης ( solid Ink) γνώμονας είναι η βελτίωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Για το λόγο αυτό, η σημερινή διάκριση είναι πολύ σημαντική για εμάς και ευχαριστούμε που μας επιλέξατε ».