Δωρεά του Ερευνητικού Κέντρου Palo Alto (PARC) της Xerox στο SRI International

Οι ερευνητές του PARC συνεχίζουν να αναπτύσσουν πρωτοποριακές τεχνολογίες, ενώ η Xerox εστιάζει σε υπηρεσίες εκτύπωσης, ψηφιακής τεχνολογίας και πληροφορικής για την υποστήριξη των πελατών σε ανάγκες υβριδικής εργασίας

H Xerox ανακοίνωσε τη δωρεά του Ερευνητικού Κέντρου Palo Alto (PARC) στο SRI International, το μη κερδοσκοπικό Eρευνητικό Iνστιτούτο που βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και επιδραστικές τεχνολογικές καινοτομίες στον κόσμο. Η στρατηγική αυτή επιλογή επιτρέπει στη Xerox να επικεντρωθεί εξ’ ολοκλήρου στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και λύσεων σε επίπεδο εκτυπωτικών, ψηφιακών και IT υπηρεσιών. Παράλληλα,  επιτρέπει στην ομάδα του PARC να ενταχθεί σε ένα κορυφαίο Eρευνητικό Ίδρυμα, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα εποχή της εξέλιξής του.

Το ερευνητικό κέντρο PARC της Xerox ιδρύθηκε το 1970, ενώ από το 2002 δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία. Έχει πρωτοστατήσει σε πολυάριθμες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως το Ethernet, η εκτύπωση με λέιζερ, το Graphic User Interface (διαδραστικό γραφικό περιβάλλον χρήστη) και η πανταχού παρούσα υπολογιστική τεχνολογία. Η δωρεά της Xerox στo SRI αναμένεται να απελευθερώσει νέες προοπτικές και να δημιουργήσει καινούριες ευκαιρίες και για τους δύο οργανισμούς. Το SRI, με την πολύτιμη ιστορία του, που έχει ρίζες στην επιστημονική αριστεία, αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη για την εξέλιξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του PARC.

«Οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε» δήλωσε ο Steve Bandrowczak, Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox. «Η απόφαση αυτή επιτρέπει τόσο στη Xerox, όσο και στο PARC να εστιάσουν στην παροχή καινοτομιών και λύσεων που ευθυγραμμίζονται με τη δυναμική και τις δυνατότητές τους. Μέσα από αυτή τη συμφωνία, οι καινοτομίες “βαθιάς τεχνολογίας” του PARC θα ενισχυθούν από το SRI, επιτρέποντας παράλληλα στη Xerox να απλοποιήσει και να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες της, αλλά και να εστιάσει σε λύσεις που αποσκοπούν στη συνεχή εξέλιξη της υβριδικής εργασίας».

«Το SRI International και το PARC τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κεφαλαιοποιήσει τη δημιουργία πολλών  καθοριστικών καινοτομιών στον κόσμο», τόνισε ο David Parekh, Διευθύνων Σύμβουλος της SRI International. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την αριστεία παγκόσμιας εμβέλειας του  PARC στην ομάδα μας και μαζί ξεκινάμε να γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο, παρέχοντας πρωτοποριακή τεχνολογία στον κόσμο, αλλά και που η συνεργασία μας με τη Xerox συνεχίζεται και στο μέλλον».

«Για περισσότερο από μισό αιώνα, το PARC και οι άνθρωποί  του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ορισμένων από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στον κόσμο», πρόσθεσε ο Steve Bandrowczak. «Στη Xerox θα είμαστε για πάντα περήφανοι για το ρόλο του PARC στην ιστορία μας και τη συνεχιζόμενη καινοτομία της που επιλύει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο».

Ως μέρος της δωρεάς, η Xerox θα συνάψει μια συμφωνία για θέματα Έρευνας με την ονομασία- το Πρόγραμμα Εξερεύνησης και Καινοτομίας Τεχνολογίας, βάσει της οποίας το SRI θα παρέχει υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης στη Xerox και στους πελάτες της. Μέσω του προγράμματος συνεργασίας, η Xerox και το SRI θα προσδιορίσουν τα  θεματικά πεδία που σχετίζονται με τις βασικές δραστηριότητες εκτύπωσης, ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληροφορικής της Xerox. Ο στόχος που θα επιτευχθεί είναι η δημιουργία  σχεδίων απόδειξης της ορθότητας και οδικών χαρτών υλοποίησης. Η Xerox θα διατηρήσει επίσης την επωνυμία για ένα Κέντρο Καινοτομίας στο PARC για να φιλοξενεί συναντήσεις, επιδείξεις και ετήσια συνέδρια για τους πελάτες της.

Η δωρεά του PARC δεν αλλάζει την πολιτική καθοδήγησης της Xerox για το έτος.