Η Xerox συνεργάζεται με το Ίδρυμα Arbor Day, φυτεύοντας ένα δέντρο για κάθε εργαζόμενο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Xerox συνεργάζεται με το Ίδρυμα Arbor Day για να φυτέψει σχεδόν 23.000 δέντρα – ένα για κάθε εργαζόμενο της Xerox – συμβάλλοντας στις παγκόσμιες προσπάθειες αναδάσωσης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.  Η συνεργασία συμπίπτει με τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εστιάζοντας στη συνέχιση της δεκαετούς δράσης του ΟΗΕ για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, μια παγκόσμια αποστολή για την αναβίωση δασικών και γεωργικών εκτάσεων. Οι προσπάθειες αναδάσωσης θα πραγματοποιηθούν στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, στην αεροπορική βάση Eglin της Φλόριντα, στο Community Forest Trust του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Accion Andia των Άνδεων. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι η Xerox θα αναπτύξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με πρακτικές για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, ώστε να διασφαλίσει ότι έως το 2040 θα επιτύχει ο στόχος της για μηδενικές εκπομπές ρυπογόνων αερίων.

 

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας, η Xerox έχει την πεποίθηση πως οι επιχειρήσεις διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του πλανήτη. Πέρα από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Xerox έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρυπογόνων αερίων έως το 2040, ελαττώνοντας κατά 10 χρόνια το προβλεπόμενο διάστημα εντός του οποίου θα υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι πέτυχε την καταχώριση ENERGY STAR® για το 100% των προσφερόμενων νέων προϊόντων και συνεργάστηκε με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για την τεχνολογία HVAC, η οποία είναι ικανή να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από τη λειτουργία των κλιματιστικών έως και 80%.

 

«Η Xerox έχει μακρά ιστορία στην καινοτομία που στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον – για όλους εμάς αλλά και για τον πλανήτη. Έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε το περιβάλλον και νιώθουμε ενθουσιασμό για τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Arbor Day Foundation. H δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί, επιθυμούμε να αποτελέσει παράγοντα ευαισθητοποίησης και προώθησης δράσεων που εστιάζονται στην αειφορία», δήλωσε η Michele Cahn, αντιπρόεδρος του Global Government Affairs, Sustainability & Citizenship της Xerox.