Η Xerox βρίσκεται για ακόμα μία φορά στη λίστα με τις 100 πιο Υπεύθυνες Εταιρίες (Best Corporate Citizens)

Η Xerox διακρίθηκε από την εταιρεία 3BL Media, για την εξαιρετική διαφάνεια και απόδοσή της σε ζητήματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ΠΚΔ), μεταξύ των 1000 μεγαλύτερων —εισηγμένων στο χρηματιστήριο— εταιρειών στις ΗΠΑ.

Η Xerox αποτελεί μία από τις 5 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και hardware της λίστας, ανάμεσα στις Apple και Cisco.

«Η διάκριση της Xerox επί 13 συναπτά έτη, αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην προαγωγή θεμάτων που αφορούν στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση.» τόνισε η Michele Cahn, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων Διακυβέρνησης, Βιωσιμότητας, Κοινωνικής Ευθύνης & Συμμόρφωσης.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την εξαγωγή της βαθμολογίας των πιο Υπεύθυνων Εταιρειών για το 2022 (Best Corporate Citizens), βασίστηκε στη συλλογή δεδομένων γύρω από 8 πυλώνες που αφορούν στη δράση της εταιρείας σχετικά με τους εργαζόμενους, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, την κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διακυβέρνηση (ΠΚΔ), και την οικονομία — λαμβάνοντας υπόψιν 155 υποπαράγοντες.

Οι συγκεκριμένοι υποπαράγοντες αναζητούν δεδομένα που περιλαμβάνουν το στυλ διακυβέρνησης, τις επιδόσεις, τις πολιτικές, τους κώδικες, τη στρατηγική και τους στόχους μιας εταιρείας με γνώμονα κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.