Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στρέφονται στον αυτοματισμό, στην ψηφιοποίηση και την ασφάλεια σύμφωνα με νέα έρευνα της Xerox

  • Το 64% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αισιόδοξο για την επιτυχία του τόσο με βάση τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα όσο και για τις μελλοντικές προοπτικές μετά την πανδημία

Ένα χρόνο αφότου η πανδημία έπληξε σκληρά πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μια νέα παγκόσμια έρευνα δείχνει ότι το 80% αυτών των εταιρειών θεωρεί την ικανότητα αυτοματοποίησης εργασιών και διαδικασιών ως το κλειδί για την επιβίωσή του στην μετά πανδημική εποχή. Το 85% βασίζονταν περισσότερο από ποτέ σε τεχνολογίες επικοινωνιών, εξ’ αποστάσεως υποστήριξη πληροφορικής και σε λογισμικά ασφαλείας.

Η έρευνα της Xerox «Κατάσταση και προοπτικές των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» (State and Fate of Small and Medium Business) που διεξήγαγε η Morning Consult προχώρησε σε μία δημοσκόπηση μεταξύ 1.200 υπεύθυνων λήψης αποφάσεων, από εταιρείες με 25 έως 1.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Άλλα βασικά ευρήματα έδειξαν ότι:

  • Το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση των εγγράφων είναι σημαντική για την επιβίωσή του.
  • Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βασίζεται περισσότερο στις τεχνολογίες ροής εργασιών συγκριτικά με ό,τι συνέβαινε με τις ρυθμίσεις και τις τεχνολογίες πριν από την πανδημία.
  • Το 88% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως το λογισμικό ασφαλείας που προστατεύει τα επιχειρηματικά στοιχεία και δεδομένα, αποτελεί τον πυρήνα της μακροβιότητάς του, με το 75% των ερωτηθέντων να απαντά πως αναβαθμίζει αυτή τη χρονιά τις τρέχουσες λύσεις ασφάλειας του.
  • Το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί την εξ’ αποστάσεως υποστήριξη ως ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο – και το 74% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι είναι πιθανό να επενδύσει φέτος σε καλύτερες λύσεις εξ’ αποστάσεως υποστήριξης.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το 64% αναμένει ότι θα βγει από την πανδημία πιο ισχυρό. Το 81% δήλωσε ότι αναγνωρίζει πως η κρίση υγείας το έχει κάνει να εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία – και βλέπει σαφώς ότι η εξάρτηση συνεχίζεται προκειμένου να υποστηρίξει και να εξασφαλίσει ένα κατανεμημένο εργατικό δυναμικό. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το 75% των ερωτηθέντων αύξησε τους προϋπολογισμούς τεχνολογίας του κατά 34%.

Η Joanne Collins Smee, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος και διευθύντρια πωλήσεων συνεργατών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Xerox δήλωσε ότι “Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το θεμέλιο λίθο της οικονομίας των ΗΠΑ και είναι κρίσιμες για τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη” τονίζοντας ότι “ Χρειάζονται τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτές από ειδικούς υπηρεσιών και υποστήριξης που κατανοούν τις μοναδικές επιχειρηματικές ανάγκες”.

Η Xerox διαθέτει μια σειρά λύσεων που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν βασικές τεχνολογικές απαιτήσεις για συνεργασία, επικοινωνία, εξ’ αποστάσεως υποστήριξη πληροφορικής, ασφάλεια και αυτοματισμό.

Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Το Xerox Content Hub της Xerox που είναι μια ασφαλής δημιουργική πλατφόρμα για τους υπαλλήλους, προκειμένου να έχουν απευθείας πρόσβαση σε επαγγελματικά πρότυπα εγγράφων, να τα προσωποποιούν και να εκτυπώνουν τοπικά.
  • Τις ΙΤ Υπηρεσίες που μπορούν να διαχειριστούν, να συντηρήσουν και να υποστηρίξουν μια υβριδική υποδομή πληροφορικής, διασφαλίζοντας ότι οι λύσεις ασφαλείας ανταποκρίνονται στους αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς κινδύνους των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Το Robotic Process Automation – RPA που αυξάνει την παραγωγικότητα σε βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες, όπως οι τιμολογήσεις πελατών, άλλες χρηματοοικονομικές διαδικασίες και λογιστικές χρεώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της Xerox με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τις τεχνολογίες της Xerox, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.xerox.com/en-us/small-business.