Η Xerox επιλέγει το διάφανο, ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2020

Παρά τις διαφορετικές απόψεις, η Xerox θεωρεί ότι το διάφανο αποτελεί ένα χρώμα!

Αθήνα 31 Οκτωβρίου 2019  – Οδεύοντας προς τη νέα χρονιά, η Xerox ανακοίνωσε το Χρώμα της Χρονιάς για το 2020: το διάφανο.

Αντιλαμβανόμενη το διάλογο αναφορικά με το αν η απουσία όλων των χρωμάτων συνιστά από μόνη της ένα χρώμα, η Xerox υποστηρίζει την επιλογή του διάφανου, του ίδιου χρώματος (ή του ‘μη χρώματος’) που έχουν τα παράθυρα, μια γυάλα ή ένα σελοφάν.

Ακριβώς όπως αυτές οι διαφανείς επιφάνειες μας επιτρέπουν να δούμε τί βρίσκεται πίσω από αυτές, το Χρώμα της Χρονιάς της Xerox τονίζει τη σημασία της δημιουργίας μιας φρέσκιας ματιάς, σε ένα μέλλον χωρίς εμπόδια, με μια ελπιδοφόρα αλλά και ξεκάθαρη προσμονή για αυτό που ανοίγεται μπροστά μας.

Η Beatriz Custode, Color Customization & Engineering Services στη Xerox σχολίασε: «Το διάφανο μπορεί να ενισχύσει ένα χρώμα, να το φωτίσει, ενώ πολλές φορές μπορεί να του προσδώσει και ένταση».

Για αιώνες, καλλιτέχνες από τον Leonardo Da Vinci μέχρι την Elisabeth Louise Vigée Le Brun χρησιμοποιούσαν στρώσεις του διάφανου, το λεγόμενο βερνίκι, στα αριστουργήματα τους, για να προσθέσουν βάθος και υφή ή να τα κάνουν να λαμπυρίζουν στο φως. Ακόμη και για εκείνους που δεν είναι καλλιτέχνες, το διάφανο αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς τον κόσμο. Για παράδειγμα, τα χρώματα οικιακής χρήσης είναι συνήθως διαθέσιμα σε διαφορετικά επίπεδα γυαλάδας ή ημι-στιλπνότητας, επιτρέποντας μια ομοιόμορφα λαμπερή επίδραση με αίσθηση αντανάκλασης – ενώ τα χρώματα με έντονη γυαλάδα πλένονται ευκολότερα από ότι ένας πίνακας του Rembrandt.

Στον κλάδο των εκτυπώσεων, η τεχνολογία της Xerox, όπως η πρέσα iGen® 5, η παραγωγική πρέσα Iridesse® και ο νέος εκτυπωτής PrimeLink® C9065 / C9070, δίνουν τη δυνατότητα στα δημιουργικά τμήματα να χρησιμοποιούν διάφανο μελάνι στα έργα τους, το ίδιο άνετα όπως άλλα χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών και φλούο χρωμάτων.

Πάρτε μέρος στη συζήτηση! Δείτε το σχετικό βίντεο και πείτε τη γνώμη σας!