Xerox Hellas: Στήριξη κοινωφελών οργανισμών με τη συνδρομή συνεργατών και εργαζομένων

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2017–  Τη στήριξή της σε δύο κοινωφελείς οργανισμούς με έναν πρωτότυπο τρόπο πρoσέφερε πρόσφατα η Xerox Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει.

Ειδικότερα, η εταιρεία ζήτησε από τους αντιπροσώπους της σε όλη την Ελλάδα να της υποδείξουν τοπικούς φορείς – οργανισμούς με κοινωφελή δράση, προκειμένου να υποστηρίξει τις δραστηριότητές τους.

Στη συνέχεια, αφού συγκέντρωσε τις προτάσεις τους, ζήτησε από τους εργαζομένους της να επιλέξουν δύο από τους προτεινόμενους φορείς με σκοπό να στηρίξει το έργο τους.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας επέλεξαν μετά από ψηφοφορία τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο “Ηλιαχτίδα” και το χωριό παιδικής προστασίας στη Χίο “Κιβωτός του Αιγαίου”, που αποτελεί παράστημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Κιβωτός του κόσμου”. Τους δύο αυτούς φορείς στήριξε οικονομικά η Xerox Hellas.

Οι φορείς

Ο Παγκρήτιος σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο “Ηλιαχτίδα” (http://www.iliahtida.gr/gr/index.php) έχει σκοπό την ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα, καθώς και των οικογενειών τους, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στα κοντινά με αυτή νησιά.

Ο σύλλογος έχει δημιουργήσει ξενώνα φιλοξενίας παιδιών με καρκίνο, και παρέχει πλήρη κάλυψη εξόδων εξετάσεων και εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων, δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους και ψυχαγωγικές και εορταστικές εκδηλώσεις σε νοσοκομεία, σε τακτική βάση.

Το χωριό παιδικής προστασίας στη Χίο “Κιβωτός του Αιγαίου” (http://www.kivotostoukosmou.org/el/kivotos-aigaiou) αποτελεί παράρτημα της οργάνωσης “Κιβωτός του κόσμου” και έχει σκοπό να προσφέρει προστασία, αγάπη και θαλπωρή σε όλα τα πληγωμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά της περιοχής του Αιγαίου, μέσα σε ένα χώρο φυσικής ομορφιάς και γαλήνης.

Τα παιδιά της “Κιβωτού του κόσμου” φτάνουν στο χωριό εφόσον έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον κατόπιν εισαγγελικής εντολής, εξαιτίας της έντονης παραμέλησης, της εγκατάλειψης, της σωματικής ή ψυχολογικής κακοποίησης, ή ενδεχομένως και της εκμετάλλευσης που έχουν βιώσει. Σήμερα στο χωριό φιλοξενούνται 30 παιδιά.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, κυρία Μαρία Ευστρατίου, ευχαρίστησε θερμά τη Xerox για την ευγενική πρωτοβουλία να στηρίξει το έργο του  Συλλόγου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι ενισχύσεις αυτές, που βοηθούν την ψυχολογική και οικονομική στήριξη των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και των οικογενειών τους από όλη την Κρήτη, αποτελούν ανάσα και ανακούφιση στην επίτευξη του έργου μας».

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος  της Κιβωτού του Κόσμου – Αιγαίου, κύριος Νίκος Τάγαρης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συμπαράστασή στο δύσκολο έργο του Πατρός Αντωνίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη προσφορά στα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου-Αιγαίου, είναι σημαντική «ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδία μας, που από τόσο μικρή ηλικία έχουν δει το σκληρό πρόσωπο της ζωής, την ευκαιρία για μια νέα ελπιδοφόρα ζωή. Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση σας στο έργο μας και την πολύτιμη προσφορά σας για τη στήριξη με αυτόν τον τρόπο, των αναγκών και των δράσεων της Κιβωτού του Κόσμου – Αιγαίου οι οποίες δίνουν χαρά στα παιδιά μας».

Η πρωτοβουλία δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των συνεργατών της Xerox σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα του αντιπροσώπου στην Κρήτη, Δημήτρη Αρμάου και του αντιπροσώπου στη Χίο Βαγγέλη Ασήμογλου.

Η Xerox Hellas θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών που βρίσκονται σε ανάγκη, βοηθώντας έπρακτα και ουσιαστικά στην υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.