Η Xerox βραβεύεται ως μία από τις Πλέον Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017. Η Xerox αναγνωρίστηκε από το Ethisphere Institute, έναν από παγκόσμιους ηγέτες στον ορισμό και την προώθηση των προτύπων ηθικών επαγγελματικών πρακτικών, ως μια εκ των Πλέον Ηθικών Εταιρειών για τη Χρονιά 2017.

Η Xerox είναι μία από τους μόλις 13 τιμώμενους οργανισμούς που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα αυτήν για 11 συνεχόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την δέσμευση της εταιρείας στο να είναι ηγέτης στον τομέα των ηθικών επαγγελματικών προτύπων και πρακτικών.

«Στη Xerox είμαστε πολύ υπερήφανοι όταν το όνομά μας καθίσταται συνώνυμο με την καινοτομία, την ποιότητα και την ακεραιότητα» δήλωσε ο CEO της Xerox, Jeff Jacobson. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην ορθή επιχειρηματικότητα, με τον υψηλότερο βαθμό ηθικής και συμμόρφωσης με την νομοθεσία, σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Η διάκριση ως “Πλέον Ηθική Εταιρεία του Κόσμου» βασίζεται στο “Ethics Quotient”® (EQ) του Ethisphere Institute, το οποίο προσφέρει μία ποσοτική αξιολόγηση της επίδοση μίας εταιρείας με έναν αντικειμενικό, συνεπή και τυποποιημένο τρόπο. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται παρέχουν ένα περιεκτικό δείγμα των χαρακτηριστικών κριτηρίων για τις βασικές ικανότητες μίας εταιρείας.

Οι βαθμολογίες δίνονται σε 5 βασικές κατηγορίες: πρόγραμμα ηθικής και συμμόρφωσης (35%), εταιρική «ιθαγένεια» και υπευθυνότητα (20%), κουλτούρα ηθικής (20%), διακυβέρνηση (15%) και ηγεσία, καινοτομία και φήμη (10%) και παρέχονται σε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Τα τελευταία έντεκα χρόνια είμαστε μάρτυρες στην σταδιακή αλλαγή των κοινωνικών προσδοκιών, το συνεχή επαναπροσδιορισμό των νόμων και κανονισμών αλλά και του γεωπολιτικού κλίματος. Έχουμε επίσης παρατηρήσει πώς αντιδρούν σε αυτές τις αλλαγές οι εταιρείες που έχουν διακριθεί ως «Πλέον Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου». Επενδύουν στις τοπικές τους κοινωνίες ανά τον κόσμο, υιοθετούν στρατηγικές ποικιλομορφίας και ένταξης και εστιάζουν στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ως βιώσιμο επαγγελματικό πλεονέκτημα,» εξήγησε ο CEO της Ethisphere, Timothy Erblich.