Τα Managed Print Services της Xerox μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Αθήνα, 26 Απριλίου, 2017. Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ. Στην εκδήλωση εκπρόσωποι από πολλές εταιρείες αναφέρθηκαν σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που παίρνουν σε καθημερινή βάση για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του Sales Manager της Xerox Hellas, Βασίλη Μαυρομμάτη, ο οποίος παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία για την περιβαλλοντική υπευθυνότητα της Xerox και ανέδειξε τη σημασία των Managed Print Services ως ένα εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώνουν το  περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Εκτός από τα χαμηλότερα κόστη και την αυξημένη παραγωγικότητα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε συγκεκριμένα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από τη χρήση των Υπηρεσιών Διαχείρισης Εγγράφων που προσφέρει η Xerox όπως:


– Μείωση του όγκου των εκτυπώσεων
λόγω της ορθολογικότερης εκτύπωσης  και της αυτόματης διαγραφής αχρείαστων εκτυπώσεων.
– Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος
με τη λειτουργία λιγότερων και σημαντικά βελτιωμένων ενεργειακά συσκευών.
– Ανακύκλωση υλικών και αναλωσίμων
μέσω της αξιοποίησης της υπηρεσίας ανακύκλωσης που η Xerox προσφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κος Μαυρομμάτης παρουσίασε ένα νέο πρωτοποριακό εργαλείο της Xerox (Print Awareness Tool) που κινητοποιεί τους εργαζομένους να δείχνουν μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά στο θέμα των εκτυπώσεων, καθώς και τρόπους που βοηθούν τις εταιρείες να συλλέξουν ‘πράσινες’ πληροφορίες με σκοπό την ενσωμάτωσή τους στους απολογισμούς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εκδίδουν σε ετήσια βάση.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε μαζί με την ΕΕΔΕ η κοινότητα περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων, Green Angels, μέλος των οποίων αποτελεί η Xerox Hellas από την ίδρυσή τους. Aξίζει να σημειωθεί ότι οι Green Angels βραβεύτηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξιοπιστία του πρότυπου εργαλείου (HAPI-e) που χρησιμοποιούν σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Αθηνών για την αξιολόγηση του οικολογικού αποτυπώματος επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.