Η Xerox ορίζει την Ursula Burns πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που θα ασχολείται με το Document Technology μετά τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Xerox

Αθήνα, 24 Μαΐου 2016 – Το Διοικητικό Συμβούλιο της Xerox ανακοίνωσε χθες ότι η Ursula Burns θα διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Document Technology όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού της Xerox σε δυο ανεξάρτητες, εισηγμένες εταιρείες. Η Burns θα συνεχίσει τον σημερινό της ρόλο ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Xerox μέχρι τον διαχωρισμό.

Τον Ιανουάριο η Xerox ανακοίνωσε ότι θα χωριστεί σε δυο ανεξάρτητες, ηγέτιδες εταιρείες – στην Document Technology εταιρεία που θα αφορά στις δραστηριότητες Τεχνολογίας Εγγράφων και Ανάληψης Διαχείρισης Εγγράφων και στην εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Outsourcing). Ο διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016. Η εταιρεία Document Technology θα αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση εγγράφων, με έσοδα $11 δισεκατομμύρια το 2015.

«Η μεγάλη εμπειρία της Ursula στον κλάδο, οι σχέσεις της καθώς και οι αποδεδειγμένες ηγετικές της δεξιότητες θα είναι ανεκτίμητα στοιχεία για την εταιρεία Document Technology και θα βοηθήσουν στο να διασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση προς τη νέα διοικητική ομάδα» ανέφερε η Ann Reese, Lead Independent Director της Xerox. «Η εταιρεία θα είναι ικανή να ενισχύσει την παγκόσμια ηγετική της θέση στον κλάδο, την στρατηγική της εστίαση και ικανότητα να καινοτομεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ursula θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των παραπάνω».

«Ανυπομονώ να αναλάβω τον καινούργιο μου ρόλο ως πρόεδρος της εταιρείας Document Technology και να συνεχίσω τη βαθιά μου προσωπική και επαγγελματική δέσμευση προς την επιτυχία της» δήλωσε η Burns. «Παρόλα αυτά στόχος μου παραμένει να διασφαλίσω ότι η Xerox και οι εταιρείες μετά τον διαχωρισμό θα είναι σε θέση να χτίσουν πάνω στην ισχυρή μας κληρονομιά και να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες που έχουμε εντοπίσει ώστε να δημιουργήσουν αξία για τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους μετόχους μας.»

«Η αναζήτησή μας για ηγετικά στελέχη βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουμε ήδη μια εξαιρετική δεξαμενή ταλέντων σε ολόκληρο τον οργανισμό μας καθώς και εξωτερικούς υποψηφίους που θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε τις διοικητικές μας ομάδες» προσέθεσε η Burns. «Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στο να δημιουργήσουμε δυο δυνατές εταιρείες και είμαι σίγουρη ότι η απόφασή μας να διαχωριστούμε θα εδραιώσει και τις δυο εταιρείες στη συνεχή επιτυχία».

Η εταιρεία Document Technology θα ηγηθεί της αγοράς με ανώτερη τεχνολογία, λύσεις και καινοτομίες που βελτιώνουν τη διαχείριση εγγράφων σε ένα αυξανόμενα διασυνδεδεμένο, ψηφιακό κόσμο. Η δυνατή της κερδοφορία και η δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών θα επιτρέπουν σημαντικές αποδόσεις κεφαλαίων και θα προσφέρουν έδαφος για επιλεκτικές επενδύσεις σε ελκυστικές περιοχές ανάπτυξης.

Η εταιρεία BPO θα αποτελεί ηγέτη στον κλάδο βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να διαχειρίζονται μεγάλης κλίμακας διαδικασίες συναλλαγών με ασθενείς, τακτικούς επιβάτες, ταξιδιώτες, πολίτες και υπαλλήλους. Με έσοδα περίπου $7 δισεκατομμύρια το 2015, η εταιρεία εστιάζει σε ελκυστικές αγορές που παρουσιάζουν ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, εμπορικών και κυβερνητικών υπηρεσιών καθώς και του τομέα υγείας.

-ΧΧΧ-