Η Xerox Αναγνωρίστηκε από τον Οργανισμό CDP για Διαφάνεια στην Κλιματική Αλλαγή

Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου 2016.– Ο διεθνής περιβαλλοντολογικός οργανισμός CDP ξεχώρισε τη  Xerox ως ηγέτιδα για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών, αναφορικά με τις εκπομπές άνθρακα και τη χρήση ενέργειας, προς τους επενδυτές και την παγκόσμια αγορά.

Η αναγνώριση ήρθε κατά τη διάρκεια του COP21, του Συνεδρίου Κλιματικής Αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι, όπου αρχηγοί κρατών συναντήθηκαν για να καταλήξουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για μείωση των εκπομπών αερίου και περιορισμό της μείωσης της θερμότητας.

«Καθώς ο κόσμος κοιτάει πέρα από τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές και ετοιμάζεται για ένα μέλλον με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, αξιόπιστες πληροφορίες γύρω από το πώς οι εταιρείες ανταποκρίνονται σε αυτή τη μετάβαση είναι ακόμα πιο πολύτιμες»,  ανέφερε ο Paul Dickinson, executive chairman και co-founder του CDP, ενός μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού που συλλέγει και αναλύει στοιχεία αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές, και τους κινδύνους υποβάθμισης των υδάτων και των δασών. Και πρόσθεσε: «Για αυτό το λόγο συγχαίρουμε τις εταιρείες αυτές που έχουν πετύχει υψηλή θέση στον Δείκτη  Climate Disclosure Leadership του CDP».

Η Xerox προστέθηκε στον S&P Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) για την ποιότητα των εκπομπών άνθρακα και για την έκθεση ενέργειας που υποβάλλει στο πρόγραμμα του CDP για την κλιματική αλλαγή. Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητους αναλυτές με βάση τη μεθοδολογία του CDP και η Xerox βαθμολογήθηκε με  99 στ&alpha
; 100. Μόνο οι οργανισμοί που έχουν βαθμολογηθεί μέσα στο top 10% συμπεριλαμβάνονται στον leadership index.

Η συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων αναφορικά με πιθανούς κινδύνους από την CDP – η μεγαλύτερη σχετική διαχείριση στον κόσμο- βοηθάει τις επιχειρήσεις, τους επενδυτές και τις πόλεις να μειώσουν τους πιθανούς κινδύνους, να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και να προχωρήσουν σε επενδυτικές αποφάσεις που οδηγούν σε έναν πιο αειφόρο κόσμο.

ClicktoTweet

Οι προσπάθειες της Xerox Αναγνωρίζονται Ευρέως

Πρόσφατα η Xerox υπέγραψε δέσμευση (pledge) για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο, η οποία τελούσε υπό την προεδρία του Joe Biden, Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Η δέσμευση αυτή ανακοινώθηκε  κατά το “White House Summit for the Climate and the Road through Paris”, ως μέρος του “American Business Act on Climate Pledge” στο οποίο συμμετείχαν μερικές δεκάδες από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας.

«Η Xerox έχει μακρά ιστορία όσον αφορά στην αειφορία και συνεχίζει να την ενσωματώνει στην επιχειρηματική της στρατηγική και να επικοινωνεί τα μετρήσιμα οφέλη που φέρει στο περιβάλλον, τους πελάτες μας και την κοινωνία» ανέφερε η Diane O’Connor, vice president στο τμήμα Xerox Environment, Health, Safety and Sustainability. «Ως μια από τις πρώτες εταιρείες που γνωστοποίησε δημοσίως τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις το 1994, αγωνιζόμαστε για την διαφάνεια στον τρόπο που κάνουμε τις εκθέσεις μας. Το να συμπεριληφθούμε στον S&P Climate Disclosure Leadership Index (CDLI),αποτελεί τιμή για εμάς την οποία και φυσικά γιορτάζουμε μαζί με όλους τους υπαλλήλους μας που συμβάλλο&u
psilon;ν τα μέγιστα στην προσπάθεια».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Xerox έχει συμπεριληφθεί στον Dow Jones Sustainability Index για τη Βόρεια Αμερική.

Η Xerox έχει επίσης εξασφαλίσει τη θέση της για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε μια ακόμη εταιρική συγκριτική αξιολόγηση, στον δείκτη FTSE4Good, πετυχαίνοντας τα κριτήρια γύρω από την εταιρική υπευθυνότητα, τη δέσμευση προς την κοινωνία και τους φορείς, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις περιβαλλοντικές δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις προσπάθειες της Xerox για την αειφορία μπορείτε να  δείτε στην Έκθεση γύρω από την Εταιρική Υπευθυνότητα της Xerox.