Η Xerox για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της έκθεσης της Quocirca “Managed Print Services (MPS) Market Landscape”

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2015. – Η Xerox κέρδισε και πάλι την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των managed print services (MPS), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ομίλου ερευνών Quocirca. Οι κατατάξεις για το 2015 παρουσιάζουν τη  Xerox ως ηγέτιδα για έκτη συνεχόμενη χρονιά.  

Η Xerox βοηθάει τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τις  υποδομές εκτύπωσής τους με MPS, καθώς και να εξορθολογήσουν την επικοινωνία και τις επιχειρησιακές διαδικασίες τους ώστε να αυξήσουν τα έσοδα, να μειώσουν τα κόστη και να λειτουργούν πιο αποδοτικά. Μέσα από τις υπηρεσίες MPS της Xerox, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναθέσουν τη διαχείριση των εκτυπώσεών τους και να μειώσουν τα κόστη τους μέχρι και 30%.

Η έκθεση Quocirca, που αφορά σε ανάλυση των παρόχων  στην παγκόσμια αγορά MPS, αναφέρεται στο «εύρος και στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο  υπηρεσιών MPS» της Xerox καθώς και στην ικανότητά της να βελτιώνει συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες  – συνδυάζοντας εκτυπώσεις γραφείου,  εκτυπώσεις παραγωγής και υπηρεσίες επιχειρησιακών διαδικασιών (business process services /BPS) – ως απόδειξη της συνεχούς ηγετικής της θέσης στο χώρο.

«Η Xerox είναι εδραιωμένη στην αγορά MPS– και αυτό αποδεικνύεται και πάλι με το γεγονός ότι βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση/ή ξεχωρίζει για έκτη συνεχόμενη χρονιά ως ηγέτης» δήλωσε η Louella Fernandes, Associate Director της Quocirca. «Εκτός από το χαρτοφυλάκιο MPS το οποίο ενδυναμώνεται συνεχώς, η στρατηγική της Xerox να επανατοποθετηθεί ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών παραμένει  ο κύριος παράγοντας  διαφοροποίησής της. Λαμβάνοντ&alp
ha;ς μια πιο κάθετη προσέγγιση στον κλάδο -όπως έχουμε δει- η νέα τοποθέτηση της Xerox στον κλάδο θα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της επιτυχίας της στον χώρο. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το μερίδιό της, καθώς οι επιχειρήσεις στο μέλλον θα αναζητούν MPS υπηρεσίες οι οποίες θα είναι ακόμα πιο επικεντρωμένες στις επιχειρησιακές διαδικασίες».

Η έκθεση, η οποία προσφέρει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση οκτώ παρόχων, ρίχνει φως και στους κινητήριους μοχλούς για τις υπηρεσίες MPS. Με τα ζητήματα ασφαλείας να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας για πρώτη φορά, τα τρία τέταρτα (75%) των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα έδειξαν ότι η ανάγκη για ασφαλείς λύσεις εκτύπωσης αποτελούσε ένα «σημαντικό» ή «πολύ σημαντικό» παράγοντα στην διαδικασία λήψης απόφασης για MPS.

Επιπλέον, πάνω από τους επτά στους δέκα ερωτηθέντες (72%) δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν ήδη κάποια μορφή διαδικασίας χωρίς χαρτί, αναφέροντας τα MPS ως βασικό παράγοντα σε αυτή τη μετάβαση από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή.

«Το να διαχειρίζεσαι και να διασφαλίζεις αποτελεσματικά την πληροφόρηση – τόσο στην έντυπη όσο και στην ψηφιακή μορφή της- σε κάθε επιχείρηση αποτελεί μια τεράστια δέσμευση», δήλωσε ο Joseph Hanania, senior vice president, Global Document Outsourcing Business Group, Xerox. «Η τελευταία αξιολόγηση της Quocirca αναφορικά με το τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά MPS καταδεικνύει ότι οι οργανισμοί έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας, και αναγνωρίζει την ικανότητά μας να διασφαλίσουμε και &n
u;α ενσωματώσουμε έγγραφα σε ένα υπάρχον εκτυπωτικό περιβάλλον μέσα από τη χρήση των εργαλείων Xerox που αφορούν σε ταυτοποίηση, εντοπισμό και λογιστική εκτυπώσεων.

Οι βελτιώσεις μας βοηθούν τις εταιρείες ανεξαρτήτου μεγέθους να έχουν τον έλεγχο της πληροφόρησής τους ενώ εξαλείφουν οποιαδήποτε ανησυχία γύρω από τη διαχείριση, όπως η παραγωγικότητα ή η ασφάλεια,  δίνοντάς τους την δυνατότητα να επικεντρωθούν στην ουσία της δουλειάς τους». 

Η αγορά διαχείρισης εγγράφων εκτιμάται στα $100 δισεκατομμύρια περίπου και αποτελείται από τα συστήματα, το λογισμικό, τις λύσεις και τις υπηρεσίες πάνω στα οποία βασίζονται για χρόνια οι πελάτες της Xerox ώστε να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους και να μειώνουν τα κόστη τους.