Από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως η Xerox με βάση τη λίστα ευρεσιτεχνιών της του 2013

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014.  –  HXerox εμπλούτισε το «χαρτοφυλάκιό» της με 1.168 αμερικάνικες πατέντες το 2013, γεγονός που την κατέταξε στις πιο καινοτόμες εταιρίες παγκοσμίως, καθώς αριθμεί πλέον περισσότερες από 12.100 αμερικάνικες ευρεσιτεχνίες, οι οποίες απλοποιούν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις και οργανισμοί λειτουργούν.

Η IFIClaims, εταιρία ερευνών που συντάσσει την ετήσια λίστα ευρεσιτεχνιών, κατέταξε την Xerox ως 32η στη λίστα του 2013, λαμβάνοντας υπόψη 1.013 ευρεσιτεχνίες, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι περισσότερες από 150 ευρεσιτεχνίες των θυγατρικών της, όπως του PaloAltoResearchCenter (PARC). Συνυπολογίζοντας τις ευρεσιτεχνίες των θυγατρικών της, η Xerox θα μπορούσε να καταταχθεί στην 10η θέση με 1.968 ευρεσιτεχνίες στην παγκόσμια λίστα IFIPatentIntelligence.

Η Xerox φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια καινοτομίας, ξεκινώντας από τον ιδρυτή της εταιρίας και εφευρέτη, ChesterCarlson, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο αντίγραφο με τη χρήση της ξηρογραφίας και διακρίθηκε ως αμερικάνικη ευρεσιτεχνία, με αριθμό 2.297.691, ανακαλύπτοντας τη βασική διαδικασία της ξηρογραφίας.

«Η “κληρονομιά” του ChesterCarlson συνεχίζει να εμπνέει τους επιστήμονες και τους μηχανικούς της Xerox, οι οποίοι συνεχίζουν να βοηθούν τους πελάτες μας, δημιουργώντας ευέλικτες και εξειδικευμένες επιχειρηματικές λύσεις», ανάφερε η Sophie Vandebroek, Chief Technology Officer της Xerox και Πρόεδρος του Xerox Innovation Group. «Μέσα από τη στενή συνεργασία με τους πελάτες μας, δημιουργούμε διαφοροποιημένη τεχνολογία εγγράφου και απλοποιούμε τον τρόπο
εργασίας επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, όπως η υγεία, η οικονομία, η εκπαίδευση, η εξυπηρέτηση πελατών και οι μεταφορές»
.

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές της Xerox εξειδικεύονται στην απεικόνιση, την ανάλυση δεδομένων, την αυτοματοποίηση, την προσωποποίηση και την αειφορία προκειμένου να εφεύρουν καινοτομίες που θα απλοποιούν τον τρόπο εργασίας των επιχειρήσεων – πολύ περισσότερο από όσο ο Carlson θα μπορούσε να οραματιστεί.

Για παράδειγμα:

  • Η αμερικάνικη ευρεσιτεχνία με αριθμό 8.617.081 αφορούσε ένα σύστημα και μία μέθοδο, που μπορούσε να ανιχνεύσει τον ρυθμό των παλμών του ανθρώπου μέσα από την αλληλουχία εικόνων βίντεο, οδηγώντας σε μία χαμηλού κόστους ιατρική παρακολούθηση χωρίς την παρουσία γιατρού
  • Η αμερικάνικη ευρεσιτεχνία με αριθμό 8.520.074 περιγράφει ένα σύστημα και μία μέθοδο για τη χρήση υπέρυθρων εικόνων, οι οποίες αυτόματα ανιχνεύουν τον αριθμό των ατόμων σε μία εικόνα, όπως για παράδειγμα τον αριθμό των ατόμων σε ένα αυτοκίνητο. Η μέθοδος καθιστά δυνατή την βελτιστοποίηση της χρήσης των λωρίδων υψηλής κυκλοφορίας, βοηθώντας στην αποσυμφόρηση και δημιουργώντας, παράλληλα, μία νέα πηγή εσόδων.
  • Η αμερικάνικη ευρεσιτεχνία με αριθμό 8.537.398 αφορά ένα σύστημα βασισμένο στο cloud για τη διαχείριση των αποθεμάτων σε αναλώσιμα για τους εξ αποστάσεως εκτυπωτές. Οι δυνατότητες που προκύπτουν από την παραπάνω εφεύρεση συμβάλλουν στην επιτυχία της Xerox στη Διαχείριση Εγγράφων και τις Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Εκτύπωσης (MPS).

Η Xerox κα
ι οι θυγατρικές της έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 62.000 ευρεσιτεχνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τότε που εκδόθηκε η πρώτη ευρεσιτεχνία της εταιρίας το 1933.  Η εταιρία διαθέτει μερικούς από τους πιο παραγωγικούς εφευρέτες. Κατά τη διάρκεια του 2013, περίπου 90 επιστήμονες και μηχανικοί εφηύραν ευρεσιτεχνίες που κυμαίνονται από 75 σε περισσότερες από 300.

Η Xerox έχει βραβευτεί με το National Medal of Technology, την ύψιστη διάκριση, η οποία πραγματοποιείται από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., ενώ έλαβε μία σειρά βραβείων καινοτομίας, όπως η τοποθέτησή της για τρίτη φορά στη λίστα του Thomson Reuters με τις 100 πιο καινοτόμες εταιρίες παγκοσμίως (World's 100  Most Innovative Companies) αλλά και στη λίστα με τις 50 πιο πρωτοπόρες εταιρίες παγκοσμίως για το 2013 (50 Most Disruptive Companies) στο MIT Technology Review.