Η Xerox στην κορυφή των Managed Print Services για τέταρτη χρονιά .

Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση για το 2013, η εταιρεία υπερτερεί στο εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών

Αθήνα, 15 Μαΐου 2013 Την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των managed print services (MPS) κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Xerox, σύμφωνα με μία νέα έκθεση από την εταιρεία ερευνών Quocirca. Η έκθεση αποδίδει την ηγετική θέση της Xerox στη διαρκή επέκταση και επένδυση από πλευράς της εταιρείας στην πλατφόρμα MPS, στο ασυναγώνιστο εύρος των γεωγραφικών περιοχών που καλύπτει και στην ευρύτητα και τη συνέπεια των υπηρεσιών της στο πλαίσιο μιας όλο και πιο ανταγωνιστικής αγοράς.

«Η Xerox υπερτερεί ως προς το γεγονός ότι καλύπτει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών σε περιβάλλοντα γραφείου και παραγωγικής εκτύπωσης αλλά και εργασίας από απόσταση», ανέφερε η Louella Fernandes, Principal Analyst της Quocirca. «Η Xerox εξακολουθεί να προχωρά σε επενδύσεις που την διαφοροποιούν από την αγορά, με νέα εργαλεία αξιολόγησης και δημιουργίας αναφορών, τα οποία παρέχουν στους πελάτες στατιστικά στοιχεία που απλουστεύουν το περιβάλλον εκτύπωσής τους και χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα δεδομένα για να επεκτείνουν την εξοικονόμηση κόστους και τα οφέλη στην παραγωγικότητα».

Η έκθεση, η οποία παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των παρόχων, δείχνει μια ώριμη αγορά, με τα τρία τέταρτα των πολύ μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεων (με πάνω από 10.000 εργαζομένους) και το 41% των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων να εφαρμόζουν κάποιο πρόγραμμα υπηρεσιών MPS για περισσότερο από τρία χρόνια. Λαμβάνοντας υπ&rsq
uo; όψιν ότι πολλές επιχειρήσεις εισέρχονται πλέον στο δεύτερο ή τρίτο MPS συμβόλαιό τους και επιζητούν να καινοτομήσουν από κοινού με κάποιον πάροχο, η έκθεση αναγνωρίζει τη δυνατή κληρονομιά της Xerox στον χώρο των MPS και επαινεί την ικανότητά της να προσαρμόζει και να επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της ώστε να απαντά στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της.

«Η Xerox συνεχίζει να ενισχύει την αξία των MPS φέρνοντας στους πελάτες της νέες υπηρεσίες και λύσεις που τους δίνουν πρόσβαση σε δεδομένα και περιεχόμενο», ανέφερε ο Mike Feldman, senior Vice President, του Τμήματος Xerox Global Document Outsourcing and Managed Print Services. «Ανεβάζουμε τον πήχη παίρνοντας αυτά που μαθαίνουμε από το περιβάλλον εκτυπώσεων και ενσωματώνοντάς τα σε στρατηγικές αυτοματοποίησης της διαχείρισης περιεχομένου και των επιχειρησιακών διαδικασιών – με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες επωφελούνται επίσης από τρόπους για εξυπνότερη εργασία αλλά και μειώνουν τον χρόνο που χρειάζεται για να τους αποφέρει έσοδα».

Ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς MPS, η Xerox συνεργάζεται με επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για να απλοποιήσει τον τρόπο με το οποίο εκτελούν τις εργασίες τους – έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να δαπανούν λιγότερο χρόνο στη διαχείριση εγγράφων και περισσότερο στη βασικό αντικείμενο εργασίας τους. Η Xerox ενσωματώνει τις υπηρεσίες MPS στην υποδομή IT για να βοηθήσει στην έξυπνη οργάνωση των πληροφοριών – τόσο από έντυπες όσο και από ηλεκτρονικές πηγές.

Εκτός από την αναγνώριση της Quocirca, η Xerox κέρδισε την κορυφαία θέση σε όλες τις εκθέσεις σημαντικών αναλυτώ&nu
; που εκδόθηκαν για τον χώρο των MPS το 2012: Μεταξύ των άλλων, αναδείχθηκε ηγέτιδα της αγοράς1 από την Gartner, Inc., και τοποθετήθηκε στο Leaders Quadrant στο 2011 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide2 της εταιρείας. H Xerox αναγνωρίστηκε ως ηγέτιδα και στο Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis report3 της IDC, καθώς και στο 2011 MPS MarketScape report4 της εταιρείας. Τέλος, η Xerox τοποθετήθηκε ως ηγέτιδα στην έκθεση The Forrester Wave TM MPS 20125.

ΤΕΛΟΣ

1Gartner, Inc., Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide Report, Nov. 30, 2011.
2Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, Oct. 25, 2011.
3IDC Worldwide and U.S. Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis.” Doc # 233453, Volume 1, March 2012.
4 IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 232135, Dec. 2011.
5 The Forrester Wave TM Managed Print Services (MPS) Q2 2012 report.