Η Xerox εξαγοράζει την IMPIKA ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην κατηγορία των Παραγωγικών Έγχρωμων Εκτυπωτικών συστημάτων

Τα συστήματα ένυδρης τεχνολογίας inkjet της Impika έρχονται να συμπληρώσουν το εκτενές χαρτοφυλάκιο της τεχνολογίας έγχρωμων εκτυπώσεων που διαθέτει η Xerox και να ενισχύσουν τη δυναμική της εταιρείας στη βιομηχανία των εκτυπώσεων.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2013 – Η Xerox προχώρησε στην εξαγορά της Impika, εταιρείας με ηγετική θέση στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση παραγωγικών λύσεων τεχνολογίας inkjet για βιομηχανικές, εμπορικές εκτυπώσεις, αλλά και για εκτυπώσεις ασφαλείας, καθώς και πάνω σε συσκευασίες και ετικέτες.

Η Impika διαθέτει μια σημαντική προϊοντική γκάμα πιεστηρίων τεχνολογίας ένυδρου inkjet, που έχουν σχεδιαστεί με την αποκλειστική τεχνολογία της εταιρείας. Στις σειρές προϊόντων της Impika συμπεριλαμβάνονται η iPrint™, μια σειρά παραγωγικών εκτυπωτών συνεχείας που εκτυπώνουν με ταχύτητα ως και 375 μέτρα το λεπτό, και η iPress™, μια σειρά από ψηφιακές πρέσες για το χώρο ης βιομηχανίας εκτυπώσεων, με αναλύσεις που αγγίζουν τα 2400 x 1200 dpi. Η Impika, που εδρεύει στη γαλλική πόλη Aubagne, διαθέτει τα προϊόντα της στους παρόχους εκτυπώσεων είτε μέσω απευθείας πωλήσεων της εταιρείας, είτε μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών. Μεταξύ των συνεργατών της Impika υπήρξε και η Xerox, που από το 2011 μεταπωλούσε τις λύσεις της Impika στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα η συνεργασία επεκτάθηκε και σε αρκετές αναπτυσσόμενες αγορές.

Προσθέτοντας την τεχνολογία της Impika στις λύσεις που παρέχει, η Xerox θα διαθέτει πλέον την ευρύτερη γκάμα από ψηφιακές πρέσες στην αγορά, ενισχύοντας έτσι την ηγετική της θέση στην &#x3AD
;γχρωμη ψηφιακή παραγωγική εκτύπωση.

«Μεταξύ των παραγόντων που έχουν επισφραγίσει τη μακρά επιτυχία της Xerox είναι η έμφαση που δίνει η εταιρεία στην καινοτομία, και η Impika έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα καινοτομική προσέγγιση με προηγμένες λύσεις inkjet παραγωγικής εκτύπωσης που συμπληρώνουν την τεχνολογία Xerox», ανέφερε ο Jeff Jacobson, Πρόεδρος του Τμήματος Graphic Communications Operations της Xerox. «Η Xerox έχει ήδη εγκαθιδρύσει την ηγετική της θέση στην εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς της γραφικής επικοινωνίας. Με την Impika να αποτελεί μέρος του ευρύτερου συνόλου των λύσεών μας, ενισχύουμε τη δύναμη του brand μας και ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς, με ψηφιακά προϊόντα και λύσεις που απαντούν στις ανάγκες των παρόχων εκτυπώσεων, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να ικανοποιούν τους δικούς τους πελάτες και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους».