Μεταξύ των κορυφαίων καινοτόμων εταιρειών παγκοσμίως κατατάσσουν την Xerox οι ευρεσιτεχνίες που κατοχύρωσε η εταιρεία το 2012

Ο συνολικός αριθμός νέων ευρεσιτεχνιών αυξήθηκε κατά 17%

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2013 – 1.215 ευρεσιτεχνίες κατοχύρωσε στις ΗΠΑ το 2012 η Xerox, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων καινοτόμων εταιρειών παγκοσμίως και πυροδοτεί την προσπάθειά της να βρει νέους τρόπου για να απλοποιήσει τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.

Ο παραπάνω αριθμός-απολογισμός του 2012 περιλαμβάνει ευρεσιτεχνίες της Xerox και των θυγατρικών της, μεταξύ των οποίων και το Palo Alto Research Center (PARC), A Xerox Company, ενώ η κοινοπραξία της Xerox στην Ιαπωνία, η Fuji Xerox Co. Ltd., κατοχύρωσε 686 ευρεσιτεχνίες στις ΗΠΑ το 2012. Συνολικά, ο όμιλος της Xerox συγκέντρωσε 1.900 ευρεσιτεχνίες στις ΗΠΑ, αριθμός που θα κατέτασσε την εταιρεία στο top 10 της λίστας του IFI Patent Intelligence παγκοσμίως και σηματοδοτεί άνοδο 300 περίπου ευρεσιτεχνιών σε σχέση με το προηγούμενο έτος – αύξηση πάνω από 17%.

«Οι ευρεσιτεχνίες συνιστούν ένα σημαντικό μέτρο της διαρκούς επένδυσής μας στην καινοτομία, αλλά το πιο σημαντικό όλων είναι οι άνθρωποι πίσω από τις ευρεσιτεχνίες που μετατρέπουν αυτές τις εφευρέσεις σε δυνατές λύσεις για τους πελάτες μας», ανέφερε η Sophie Vandebroek, Xerox Chief Technology Officer και Πρόεδρος του Xerox Innovation Group. «Αξιοποιούμε τη δημιουργικότητα και τον προσανατολισμό στις ανάγκες του πελάτη που επιδεικνύουν οι επιστήμονες και οι μηχανικοί μας για να βρούμε τρόπους εφαρμογής των καινοτομιών οι οποίοι δε θα εξελίξουν απλώς τη σχετική με το έγγραφο τεχνολογία μας αλλά και θα απλοποιήσουν σύνθετες διαδικασί&epsil
on;ς εργασιών μέσα από τις ποικίλες υπηρεσίες της Xerox σε κλάδους όπως η υγεία, τα οικονομικά, η εξυπηρέτηση πελατών και οι μεταφορές».

Μεταξύ των ευρεσιτεχνιών που έλαβε πρόσφατα η Xerox στο χώρο των υπηρεσιών περιλαμβάνεται και η πατέντα 8.315.946, η οποία περιγράφει τη λύση e-Childcare, που δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές να επιδοτήσουν τις υπηρεσίες φροντίδας υγείας παιδιών, μειώνοντας ταυτόχρονα τις απάτες, τη γραφειοκρατία και το κόστος των σχετικών με τις πληρωμές διαδικασιών, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα στους φορολογουμένους. Η ευρεσιτεχνία 8.234.237 περιγράφει ένα σύστημα διαχείρισης ροής εργασιών που εντοπίζει και επισημαίνει τα ελλιπή δεδομένα ενός εγγράφου και το επιστρέφει στη ροή εργασίας όταν αυτά συμπληρωθούν. Η ευρεσιτεχνία 8.195.474, από την άλλη, περιγράφει ένα σύστημα που σαρώνει τις βάσεις δεδομένων ενός μεγάλου αριθμού server εκτυπώσεων για να στοιχειοθετήσει ένα προφίλ των αναγκών του πελάτη, δημιουργώντας μία λίστα με τα πιο χρήσιμα σημεία προσέγγισης του συγκεκριμένου λογαριασμού από το marketing. Η ευρεσιτεχνία 8.190.469 περιγράφει στοιχεία του software που «τρέχει» η συσκευή έκδοσης κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα PocketPEOTM.

Από το 1930 οι ιδιαίτερα παραγωγικοί ερευνητές της Xerox έχουν κατοχυρώσει περισσότερες από 60.000 ευρεσιτεχνίες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα η εταιρεία προέβη στην αναγνώριση 12 επιστημόνων που έχουν επιδείξει σημαντικά επιτεύγμα&
tau;α σε σχέση με τις ευρεσιτεχνίες: Αθροιστικά οι 12 αυτοί επιστήμονες έχουν κατοχυρώσει 1.550 ευρεσιτεχνίες μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Εκτός από το National Medal of Technology, τη μεγαλύτερη τιμή που αποδίδεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η Xerox έχει λάβει ένα μεγάλο αριθμό σχετικών με την καινοτομία διακρίσεων, ανάμεσα στις οποίες και το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στη λίστα Thomson Reuters' 2012 με τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου. Αθροιστικά, η Xerox και η Fuji Xerox επενδύουν περίπου $1,5 δισεκατομμύριο το χρόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη.