Ο Ashok Vemuri, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικών Διαδικασιών όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά τον διαχωρισμό της Xerox

Αθήνα, 16 Ιουνίου, 2016 – Η Xerox ανακοίνωσε χθες ότι ο Ashok Vemuri θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Outsourcing) μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διαχωρισμού της Xerox σε δυο εισηγμένες εταιρείες. Ο Vemuri θα ενταχθεί στο δυναμικό της Xerox την 1η Ιουλίου 2016 και θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Xerox Business Services, LLC καθώς και του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Xerox Corporation μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός.

«Η μεγάλη εμπειρία που κατέχει ο Ashok στον κλάδο, καθώς και η αποδεδειγμένη του γνώση στην στρατηγική ανάπτυξη και τους εταιρικούς μετασχηματισμούς θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας BPO», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox, Ursula Burns. «Είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης με το σωστό συνδυασμό εμπειρίας γύρω από θέματα επιχειρησιακά, οικονομικά αλλά και πελατών για να μπορέσει να χειριστεί τη στρατηγική για την επόμενη μέρα της εταιρείας BPO. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Ashok και να ξεκινήσουμε με επιτυχία τη νέα εταιρεία BPO και να αξιοποιήσουμε τη θέση της ως ηγέτιδα στο χώρο».

Ο Vemuri κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της IGATE Corporation από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015. Από τη θέση αυτή κατάφερε να μετατρέψει τις δραστηριότητες της εταιρείας, τη go-to-market στρατηγική και τον ισολογισμό πετυχαίνοντας τελικά μια εξαιρετικά επιτυχημένη στρατηγική πώληση της εταιρείας στην Capgemini. Πριν την ένταξή του στην IGATE, ο Vemuri ήταν senior executive στην Infosys, όπου υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Επικεφαλής της Αμερικής και ως global leader του τμήματος Manufacturing and Engineering Services.

«Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στη Xerox σε αυτό το στάδιο της νέας πορείας της εταιρείας BPO. Η BPO βρίσκεται ήδη σε αρκετές ελκυστικές αγορές και διαθέτει ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο που περιλαμβάνει κορυφαίες παγκόσμιες μάρκες και κυβερνητικές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας. Η αυτόνομη εταιρεία BPO θα έχει πολλές νέες ευκαιρίες, αξιοποιώντας τις διαφοροποιημένες δυνατότητές της και εκτελώντας μια πιο εστιασμένη στρατηγική που θα παρέχει δυνατότητες δημιουργίας πρόσθετης αξίας, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων», είπε ο Vemuri.

Στις 29 Ιανουαρίου, του 2016, η Xerox ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το διαχωρισμό της σε δύο ανεξάρτητες, εισηγμένες εταιρείες – μία Document Technology εταιρεία που αποτελείται από τις δραστηριότητες Τεχνολογίας Εγγράφων (Document Technology) και Διαχείρισης Εγγράφων (Document Outsourcing) και μία εταιρεία BPO. Η Xerox σκοπεύει να καταθέσει την αρχική της αίτηση Form10 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ο διαχωρισμός προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Η εταιρεία BPO θα αποτελεί ηγέτη στον κλάδο βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να διαχειρίζονται μεγάλης κλίμακας διαδικασίες συναλλαγών. Με έσοδα περίπου $7 δισεκατομμύρια το 2015 –εκ των οποίων το 90% είναι σε ετήσια βάση- η εταιρεία εστιάζει σε ελκυστικές αγορές που παρουσιάζουν ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, εμπορικών και κυβερνητικών υπηρεσιών καθώς και του τομέα υγείας.

Η εταιρεία Document Technology, η οποία παρουσίασε έσοδα $11 δισεκατομμυρίων το 2015, θα είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της διαχείρισης εγγράφων με ανώτερη τεχνολογία, λύσεις και καινοτομίες.

Το βιογραφικό του Ashok Vemuri                                                                                

Ο Ashok Vemuri εντάσσεται στη Xerox ως chief executive officer της Xerox Business Services, LLC και ως executive vice president της Xerox, από την 1η Ιουλίου, 2016. Μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου διαχωρισμού της Xerox, ο Vemuri θα αναλάβει τη θέση του chief executive officer και director της νέας εταιρείας, BPO.

Ο Vemuri στο παρελθόν κατείχε τη θέση του president, και member of the board of directors της εταιρείας IGATE Corporation, μιας παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας και υπηρεσιών με έδρα το New Jersey, η οποία πλέον αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας και outsourcing Capgemini. Κατά τη διάρκεια της θητείας του το 2013-2015, ο Vemuri άλλαξε με επιτυχία την οργάνωση της εταιρείας, την go-to-market στρατηγική, τη μάρκα και τον ισολογισμό. Ήταν αυτός επικεφαλής όταν η εταιρεία έγινε η μόνη εταιρεία υπηρεσιών ΙΤ που συμπεριλήφθηκε στη λίστα Fortune με τις 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες το 2014.

Πριν την ένταξή του στην IGATE, ο Vemuri εργαζόταν για δεκατέσσερα χρόνια στην Infosys, μια πολυεθνική εταιρεία συμβούλων και υπηρεσιών ΙΤ, λαμβάνοντας διάφορους ρόλους. Από το 2012 ως το 2013, κατείχε τη θέση του senior vice president και επικεφαλής της Αμερικής και του global head του τμήματος Manufacturing and Engineering Services. Ο Vermuri ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2011 έως το 2013. Ήταν επίσης ο βασικός «αρχιτέκτονας» του καθετοποιημένου μοντέλου go-to-market της εταιρείας.

Πριν την ένταξή του στην Infosys, το 1999, εργάστηκε στον τραπεζικό επενδυτικό κλάδο στην Deutsche Bank και την Bank of America.

Ο Vemuri είναι μέλος του World Economic Forum IT Board of Governors. Κέρδισε το Βραβείο Board of Enterprise Asia Outstanding Entrepreneur και το IAIR Businessman of the Year το 2015. Κατέχει πτυχίο Bachelor of Science με άριστα στη φυσική από το St. Stephen’s College του Δελχί και κατέχει MBA του από το Indian Institute of Management, του Ahmedabad.

-ΧΧΧ-