Η Xerox αναλαμβάνει δράση για την καταπολέμηση των πλαστών αναλωσίμων για εκτυπωτές

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014 – Η Xerox έχει αναλάβει οργανωμένη δράση, σε όλο τον κόσμο, για την προστασία των καταναλωτών από τα πλαστά αναλώσιμα και προϊόντα τα οποία εν αγνοία τους οδηγούν στην καταστροφή των μηχανημάτων, στην κακή ποιότητα εκτύπωσης και σε υψηλότερα κόστη.

Σύμφωνα με το The Imaging Supplies Coalition, ο οικονομικός αντίκτυπος από την πώληση πλαστών αναλωσίμων, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπολογίζεται στα $3.5 με $5 δισεκατομμύρια ετησίως. Ο κλάδος της εκτύπωσης γίνεται συχνά στόχος των διακινητών μη γνήσιων προϊόντων διότι ο «πλαστός» γραφίτης είναι συχνά μη αναγνωρίσιμος μέχρι να χρησιμοποιηθεί, ενώ δεν ελέγχεται από τον καταναλωτή. Όλα αυτά έχουν σαν συνέπειες τη χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης, το υψηλό κόστος και ακύρωση της εγγύησης του μηχανήματος.

Οι δράσεις της Xerox για την καταπολέμηση των μη πλαστών αναλωσίμων, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Κατάσχεση περισσότερων από 1.500 κιβωτίων με πλαστές κασέτες γραφίτη που έμοιαζαν ακριβώς με τα αυθεντικά προϊόντα της Xerox από την εταιρία, Zhuhai Warmth Electronic Co., κατασκευάστρια εταιρία στην Κίνα. Προχωρώντας στις απαραίτητες κινήσεις, απαγορεύτηκε η παραγωγή πλαστών συσκευασιών από την εταιρία. Αντίστοιχη διαδικασία κινήθηκε κατά της εταιρίας Zhuhai Supricolor Image Co., Ltd., στην Κίνα, η οποία συνδέεται με την Zhuhai Warmth.
  • Διώξεις επίσης πραγματοποιήθηκαν κατά υπευθύνων στην Βραζιλία. Στην πρώτη περίπτωση 1.000 κιβωτίων με πλαστές κασέτες γραφίτη, που έφεραν την επωνυμία Xerox, κατασχέθηκαν από την ένωση Κατασκευαστών Πρωτότυπου Εξοπλισμού (Original Equipment Manufacturers – OEMs). Στην Λονδρίνα της Βραζιλίας, η Xerox καθώς &kap
    pa;αι άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου κατέσχεσαν περισσότερα από 1.800 κιβώτια με πλαστά προϊόντα Xerox, που περιελάμβαναν ετικέτες ασφαλείας και λοιπά στοιχεία ταυτοποίησης του προϊόντος Στην Τουρκία, κατασχέθηκαν επίσης περίπου 1.000 κιβώτια με μη αυθεντικά προϊόντα Xerox.

  • Επίσης, υπήρξε καταδίκη ενός άνδρα από την Βαλτιμόρη για την κλοπή και την πώληση αναλωσίμων Xerox, με ποινή 26 χρόνια.

Η Xerox έχει συστήσει μία παγκόσμια ομάδα ειδικών στη διαφύλαξη της μάρκας, στην εταιρική ασφάλεια και σε νομικά ζητήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απομιμήσεων. Επίσης, η εταιρία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, συνεργάζεται με άλλους Κατασκευαστές, με τις τοπικές αρχές και τελωνεία ανά τον κόσμο.

Τρόποι αποφυγής πλαστών προϊόντων

Η Xerox συνιστά στους καταναλωτές να προμηθεύονται προϊόντα και αναλώσιμά της απευθείας από την Xerox ή από εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές. Επίσης, για την προστασία τους έναντι των πλαστών προϊόντων προτρέπει τους καταναλωτές να αναζητούν τις ετικέτες αυθεντικότητας. Για παράδειγμα, τα προϊόντα Xerox έχουν μία χαρακτηριστική ετικέτα ασφαλείας με μοναδικό σειριακό αριθμό και barcode. Αν οι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι διακινητές πλαστών προϊόντων έχουν παραποιήσει ή αφαιρέσει τις ετικέτες αυτές, καλούνται να ενημερώσουν την Xerox για τον προμηθευτή τους.