Πρώτη για μια ακόμη χρονιά η Xerox στα μερίδια αγοράς στο σύνολο των Πολυλειτουργικών μηχανημάτων εκτύπωσης!

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2014 – Για μια ακόμη συνεχή χρονιά, το brandXerox βρίσκεται στην κορυφή σε μερίδια αγοράς στο σύνολο των Α3 Πολυλειτουργικών μηχανημάτων εκτύπωσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Infosource για το σύνολο του 2013! Κυρίαρχη θέση κατέχει η Xerox και στην κατηγορία των μεγάλων παραγωγικών μηχανημάτων, αλλά και σε επιμέρους κατηγορίες της μεγάλης Α4 αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο της μεσαίας κατηγορίας των Α3 Πολυλειτουργικών μηχανημάτων, η Xerox βρίσκεται στην κορυφή με ποσοστό 25.6%. Στη δε κατηγορία των παραγωγικών μηχανημάτων, η Xerox ηγείται και πάλι της αγοράς με ποσοστά 57,14% στα μονόχρωμα και 100% στα έγχρωμα highend συστήματα κομμένου φύλλου.

Εντυπωσιακή παρουσία έχει όμως η Xerox και στα Α4 έγχρωμα πολυλειτουργικά μηχανήματα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες από 31 σελ./ λεπτό και πάνω. Συνολικά στην μεγάλη αγορά των Α4 εκτυπωτών και Πολυλειτουργικών η Xerox έχει αυξήσει το μερίδιό της κατά 18%, ενώ η συνολική αγορά αναπτύσσεται μόλις με 11%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εφαλτήριο για την ενίσχυση των πωλήσεων και τη βελτίωση των συνολικών αποτελεσμάτων αποτέλεσε η νέα  πλατφόρμα ConnectKey που λανσαρίστηκε από την Xerox στo πρώτο τρίμηνο του 2013 . To οικοσύστημα ConnectKey είναι ένα σετ λύσεων που συμπεριλαμβάνει πολυλειτουργικά μηχανήματα (ΜFPs), τα οποία με την βοήθεια λύσεων λογισμικών, μπορούν πλέον να κάνουν πολλά περισσότερα από το να εκτυπώνουν, να σαρώνουν και να στέλνουν fax. Αρχεία μπορούν να σαρωθούν και να αποθηκευτούν απευθείας σε υπηρεσίες Cloud (Dropbox, GoggleDrive κ.α.) ή σε λογισμικά αρχειοθέτησης, όπως το MSSharepoint και επίσης αρχε&
#x3AF;α μπορούν να εκτυπωθούν από οποιονδήποτε smartphone ή tablet στα MFPs. Καθώς τα smartphone και τα tablets είναι πλέον απαραίτητα επιχειρηματικά εργαλεία, μια πολυλειτουργική συσκευή πρέπει να είναι έτοιμη για σύνδεση με μετακινούμενους εργαζόμενους.

Με αφορμή την ανακοίνωση των μεριδίων αγοράς, ο κος Χάρης Τράμπας, Value Products and Solutions Marketing Manager της XeroxHellas , σχολίασε: «Παρόλο που τo 2013 ήταν μία ακόμα χρονιά συνεχών προκλήσεων και δυσκολιών, η Xerox επιβεβαιώνει τη θέση της ωςsuperbrand, ξεχωρίζοντας τόσο για την τεχνολογία αιχμής, όσο και για τις πρωτοποριακές πλατφόρμες και συνολικές υπηρεσίες προς τους πελάτες και συνεργάτες της. Παράλληλα, η περσινή χρονιά σηματοδότησε για την Xerox μια επανεκκίνηση στην αγορά των highend λύσεων, γεγονός το οποίο πιστοποιήθηκε μέσα από πολύ σημαντικές πωλήσεις HighVolume εκτυπωτικών συστημάτων και  λύσεων λογισμικών στα πλαίσια αξιοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και από το μεγάλο ενδιαφέρον των  πελατών για νέες καινοτόμες επενδύσεις».